Horjus & Partners
Onderzoek & Advisering


Kennis is goed
Kennissen is beter
Wie zijn we?

Horjus & Partners v.o.f. is de organisatorische weerslag van werkzaamheden van Bob Horjus en Jos? van de Vrie. In 2001 gestart als een bedrijf met tot dat moment met name activiteiten en onderzoek op het gebied van jeugdbeleid, jeugdcriminaliteitspreventie, allochtonenbeleid en migratie.

Als u ons belt of mailt krijgt u te maken met:Bob Horjus (1952)

Ik studeerde pedagogiek, maar ook verpleegkunde en voor het geven van supervisie. Ik was werkzaam als hulpverlener in de psychiatrie en de verslavingszorg en als co?rdinator van een opvangcentrum en begeleidingscentrum binnen een instelling voor jeugdhulpverlening en binnen het alleenstaande-minderjarige-asielzoekers circuit. Binnen H&P doe ik het inhoudelijke werk als onderzoeker/adviseur/projectontwikkelaar voor de overheid en voor welzijnsinstellingen. Qua persoon ben ik een echte generalist, die mensen weet te motiveren en in hun kracht weet te zetten.

Jose van de Vrie (1954)

In het dagelijks leven onderwijzeres. Binnen H&P ben ik de bureau manager.H&P is geen op zich staande bezigheid. Er zijn historische banden met diverse collega-onderzoekers/adviseurs die in een netwerk opereren. Hieronder bevinden zich: dr. Chris Baerveldt, drs. Jeroen de Groot, drs. Jeroen Pattipeilohy, Maartje van Dijken MSc. Met hen bestaat een werkverband waarin de volgende ervaring gebundeld wordt:

  • Democratische vorming, burgerschapsontwikkeling.
  • Scientific Tools. Met behulp van onderzoek en analyse is op te sporen waar een organisatie onderpresteert en daarnaast wordt aangegeven waar interventies zich op moeten richten om tot betere prestaties te komen.
  • Minderhedenbeleid (m.n. op het gebied van Antillianen, Marokkanen en Molukkers).
  • Onderwijs(-voorrangsbeleid).
  • Wervingsbeleid Hogescholen.